Брашно от спелта пълнозърнесто Био Био Класа, 1кг.

Цена: 8,20 лв

Опаковка: 1кг.
Продукт на: Био Класа
Био
Запазване в любими.
За продукта

Спелтата (Trimoncium spelta), известна в България още като динкел, е древен сорт пшеница. До средновековието е основна храна в части на Близкия Изток и Европа, като постепенно бива заменена от пшеницата.Днес спелтата е ценна с това, че има високо съдържание на протеини, отглеждасе в чисти плодородни почви без да е необходимо добавяне на изкуствени торове и е по-толерантна към хора чувствителни към глутен. Брашното от спелта има мек и сладък вкус и изделията от него имат нежна, леко трошлива и мека текстура.
Източник: Смарт Органик

Начин на употреба
Препоръчителна употреба: може да използвате брашното от спелта във всяка рецепта изискваща брашно. Поради по-ниското съдържание на глутен, при комбинация с мая, е добре да се комбинира с брашно от пшеница.

Хранителна стойност
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност (kJkcal) 1467/347
Мазнини (g) 14
– от които наситени мастни киселини (g) 1
Въглехидрати (g) 62
– от които захари (g) 33,2
Белтъци (g) 14,8
Сол (g) 0,085