Грахов протеин Pulsin, 250гр.

Цена: 24,00 лв

Опаковка: 250гр.
Продукт на: Pulsin
Запазване в любими.
За продукта

Процесът на извличане представлява внимателно пречистване, сушене и стриване на прах, без участието на химически разтворители. Суровината е висококачествен жълт грах (има същите вкусови и хранителни качества като зеления), който не съдържа глутен и генно модифицирани съставки. Така се получава протеин изолат – изолирани са само протеините от цялата хранителна матрица.
Концентрацията на протеин достига до 80% в крайния продукт. Съдържа почти толкова метионин, колкото соевия протеин – също ефективен за изграждане на мускулна маса. Граховият протеин е от типа на бавните протеини и има много предимства: той е лесно усвояем (изследванията показват усвояемост над 90 % ), има приятен вкус, хипоалергенен e, притежава много добър аминокиселинен профил, доставя витамин А, B6 и C.
Подходящ за хора, търсещи алтернатива на суроватъчните или соевите протеини, които често предизвикват хранителна непоносимост и алергии. Подходящ за вегетарианци, вегани и хора на хранителен режим за редукция на теглото.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Начин на употреба:
Протеинът от грахови зърна е изключително „гъвкава” съставка, тъй като се комбинира вкусово както със сладки, така и със солени храни. Препоръчителната дневна доза е 10-20 г. Може да бъде прибавен към зеленчукови супи, където да играе ролята на сгъстител (вместо царевично брашно, напр.), като същевременно увеличава протеиновото им съдържание. За предпочитане е да го прибавите в края на готвенето, тъй като високата температура може да разруши хранителните му качества. За да се разтвори най-добре, използвайте лъжица, тел за разбъркване или блендер.

Хранителна стойност
Хранително съдържание за 20 г/за 100 г:
Енергия – 293KJ/70kcal – 1467KJ/351kcal
Протеин – 17.1 г/85.5 г
Въглехидрати – 0.5 г/2.3 г
Мазнини – 0.2 г/1 г
* Веган
* Без добавена захар
* Не съдържа млечни продукти или глутен
* Без транс мазнини и генно модифицирани съставки