Какао на прах сурово Био Zoya, 125 гр.

Цена: 8,50 лв

Опаковка: 125 гр.
Продукт на: Zoya
Био
Запазване в любими.
За продукта

Какаовият прах се прави от какаови зърна. Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като захранват с повече Серотонин и поддпомагат циркулацията на други невро-трансмитери.
Можем ли да смелим какаови зърна или да счукаме какаови зърна и да се получи какао на прах? Отговорът е „Не“. Всъщност прахът се прави чрез извличане на какаово масло от какаовото зърно, а след това се изсушава остатъкът и се смила до фина пудра. Разбира се, шоколадът се прави също и от какаови зърна.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Какаовият прах има тъмнокафяв цвят. Вкусът му е леко горчив, когато е суров, но доставя добър шоколадов вкус на десерти, кейкове и бисквити, в които е миксиран. Какаовият прах може да се използва в изработката на ръчен шоколад или в комбинация с парченца, за да придаде по-плътен шоколадов вкус. Използвайте какаовата пудра за приготвяне на шоколадов крем, мъфини, кейкове, глазури и топинг.
Масленост 11%

Хранителна стойност
Съхранявайте на хладно, сухо място.