Какаово масло Био Zoya, 250 гр.

Цена: 18,90 лв

Опаковка: 250 гр.
Продукт на: Zoya
Био
Запазване в любими.
За продукта

Какаовото масло (theobroma oil) се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене – 34-38С. Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Може да се добавя в шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Начин на употреба:
Може да смесите с кокосово масло, за да си правите здравословни, сурови шоколадови десерти. Добавете към различни домашно приготвени напитки и десерти, сладолед, кафе, мед, ядки и сушени плодове. Препоръчително е да не се загравя на висока температура, за да се запазят максимална част от неговите полезни качества.
Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии.

Хранителна стойност
Съдържание:
Био какаово масло извлечено от Criollo какаови зърна.