Кокосова захар Био Zoya, 250гр.

Цена: 10,35 лв

Опаковка: 250гр.
Продукт на: Zoya
Био
Запазване в любими.
За продукта

Кокосовата захар се прави от нектара на кокосовите палми (Сoco nucifera). Извлича се не от плодовете, а от цветовете: те се срязват и полупрозрачният сок, който започва да тече, се събира в бамбукови контейнери. След това течността се нагрява, за да се изпари водното съдържание (което е около 80%). Образува се плътна маса, подобна на гъст сироп, който след охлаждането се разбива на кристали или гранули. Кокосовата захар има изключително нисък гликемичен индекс (35), което означава, че организмът освобождава постепенно постъпилата енергия, без скокове и спадове в нивата на кръвната захар. По сладост кокосовата захар се доближава до кафявата (тръстиковата), но има лек карамелен привкус и съдържа 36 пъти повече желязо, 10 пъти повече цинк и 4 пъти повече магнезий в сравнение с нея. Наред с високото си минерално съдържание, кокосовата захар е богата на витамини от групата B (B1, B2, B3 и B6), и освен това осигурява 16 от 22-те аминокиселини.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Начин на употреба:
Може да замести 1:1 бялата захар, а напоследък става все по-популярен заместител на агавето в суровите и веган рецепти. Особено подходяща за подслаждане на кафе и горещ шоколад, страхотна за глазури и всякакви видове десерти.