Мака на прах Био Zoya, 60 гр.

Цена: 7,15 лв

Опаковка: 60 гр.
Продукт на: Zoya
Био
Запазване в любими.
За продукта

Маката (Lepidium meyenii) расте в Боливия и Перу. Известна е също като перуанска мака. Расте по високите планини и само при студени условия, в по-бедна почва. Hypocotyls (хипокотили) са едни от основните съставки на естествено израсналия и органичен корен в планинските области. Съдържанието им е значително по-ниско в растенията, отглеждани в парници или топли места. Има значителна разлика в съдържанието на съставката, както и на други вещества при Мака, отглеждана в други области на Андите и в диворастящата, органична мака. Хората я ценят заради корена, който може да бъде използван като хранително или билково растение.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Има няколко начина на приемане. Най-популярният е като мака коренът се намачкава и вари за да се получи сладка течност, която се смесва с мляко с овесени ядки или с други зърна и зеленчуци за печене.
Естествено, перуанците пекат или сушат корена и след това го смилат на прах. Нашата мака е сушена и на прах. За тялото е по-лесно да усвои прах от мака, отколкото ако се яде самият корен. Може да се добавя към сокове, мюслита, кисело мляко, плодови салати. Някои производители добавят мака в шоколади, кексове, супи и др. Прием за първи път на Мака на прах: добре е да започнете с половин чаена лъжичка на ден, което не е много и може би няма да усетите ефект или обратното – ако ви се услади и харесвате ароматa й, можете да увеличите до 1 чаена лъжичка. Запазете приема от 1/2 чаена лъжичка, докато не достигнете своя праг. Под това се разбира, че ще има увеличен прилив на енергия и може да се появат симптоми на детоксикация. Ако имате симптоми да детоксикация, е добре да се намали дозата отново. Веднъж щом отминат симптомите, можете да приемате повече мака. Редовно приемане на мака: при редовна консумация се препоръчва едноседмична почивка всеки месец! Почивката от взимането на супер храни понякога може да увеличи тяхното въздействие.

Хранителна стойност
Мака коренът е богат на въглехидрати и протеин – съдържа 60% въглехидрати, 10% протеин, 8.5% хранителни фибри и 2.2% мазнини. Съдържа също уридин, яблъчна киселина, бензоил дериват, glucosinolates (гликосинолати, които предпазват от ракови заболявания, особено на млечните жлези) и др. Изсушеният мака корен е богат на алкалоиди и есенциални минерали (селен, калций, магнезий, желязо), мастни киселини, включително линолеинови, палмитинови, олеинови киселини и 19 аминокиселини, полизахариди и др.