Полента царевично брашно Био Biona, 500гр.

Цена: 5,50 лв

Опаковка: 500гр.
Продукт на:
Био
Веган
Запазване в любими.
За продукта

Полентата е фино смляно брашно, подходящо за приготвянето както на качамак, така и на разнообразни безглутенови печива и десерти, или за сгъстяване на супи и сосове. Всъщност, полентата е традиционно италианско ястие, което по начин на приготвяне напомня българския качамак.
Царевичното брашно е богато на витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа две незаменими аминокиселини – лизин и триптофан.
Източник:Интернет Кафе БГ

Начин на употреба
Начин на приготвяне:
Оставете 1 литър вода да заври в тенджера с дебели стени. Прибавете 250 г полента и намалете на слаб огън, за да къкри в продължение на 5 мин. Махнете тенджерата от котлона. Покрийте с капак и оставете да се задуши за 10 мин. Приготвеното количество е достатъчно за 4 порции.
Информация за алергени:
* Без глутен
* Веган
* Пълнозърнест продукт

Хранителна стойност
Хранителна информация за 100 г:
Енергия – 1511 kJ/356 kcal
Белтъчини – 6,9 г
Въглехидрати – 79,5 г
от които захари – 0,54 г
Мазнини – 0,5 г
от които наситени – 0,48 г
Фибри – 3,0 г
Сол – 0,003 г
Съставки:
Царевично брашно*.
* съставки от биологично земеделие