Пшеница Био Био Класа, 500гр.

Цена: 2,70 лв

Опаковка: 500 гр.
Продукт на: Био Класа
Био
Запазване в любими.
За продукта

Пшеницата е една от основните житни култури. Най-честое използвана за направата на хляб. Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на супени плодове и ядки.
Пшеницата съдържа минерални соли, каталитични елементи, калций, магнезий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, РР, и ферменти. Подходяща храна при състояния на деминерализация, анемия, бременност и кърмене. В народната медицина отварат от пшеница се смята за имуностимулатор. Пшеницата е богата на растителни хормони и съдейства за нормалното състояние на кожата.
Източник: Смарт Органик

Начин на употреба
Изплакнете с вода и сварете за 30 – 45 минути, в съотношение 1:3. Може също да я накиснете предварително – за 10 часа, сменяйки водата на 2 – 3 часа. Това ще намали времето за варене до 10 минути.

Хранителна стойност
Хранителна стойност за 100g:
Енергийна стойност (kJkcal) 1385/328
Мазнини (g) 2
– от които наситени мастни киселини (g) 1
Въглехидрати (g) 60
– от които захари (g) 1
Влакнини (g) 13
Белтъци (g) 11
Сол (g) 0.02
Съдържа глутен. Може да съдържа следи от ядки, соя и сусамово семе.
Произход: Австрия